RECEPT: Mrkvovo-kedlubnová omáčka s pečenými brambory (sezónně-lokální)

Publikováno: 
28.7.2017
Rubrika: 

 

 

Mrkvovo-kedlubnová omáčka s pečenými brambory. Inspirace pro velmi rychlý oběd nebo vyváženou večeři. Výborná sezónní záležitost! ....... A když nebudeš mít "lokální" suroviny, vraz tam i cizokrajné ;-) A nezapomeň na domácí zemčátko a přidej krapítek soli a tu cibulku smaž jedině na kuthánku. A jest hotovo :-)​ ... Recept sice není tradiční a místní, ale to by nám Magdalena Dobromila jistě odpustila, když jsme použili ty nejvybranější lahůdky z našeho regionu. Náš výsledek viz foto :-)

 

Ingredience (cca 4 porce):

2 ks větší kedlubny
2 ks větší mrkve
2 ks střední cibule
8 ks brambor
3 lžíce olivového oleje
1 celá rostlinná smetana
sůl dle chuti
pepř dle chuti
1 lžíce koření od p. Štefana z Lukové

 

Postup:

Upeč na pekáčku na oleji na měsíčky nakrájené brambory a posyp solí a bylinkami. Poté usmaž cibulku a k ní přidej nahrubo nastrouhanou mrkev i kedluben. Jemně osmahni a poté přelej rostlinnou smetanou, osol a opepři. Zamíchej. Na talíři jídlo dozdob například mangoldem, okurkou a rajčetem nebo jinou sezónní zeleninou.

 

Dobrou chuť!

 

 

Autor: 
E-liska
Hodnocení: 
Průměr: 5 (1 x hlasováno)