RECEPT: Řepová polévka s kozoovčím sýrem (sezónně-lokální)

Publikováno: 
28.3.2017
Rubrika: 

 

 

Výborná jemná, lehce sladkokyselá "lokální" řepová polévka s kozoovčím sýrem, kterou si zamilují i děti (vyzkoušeno) :-) Výborná sezónní záležitost! ....... A když nebudeš mít "lokální" suroviny, vraz tam i cizokrajné ;-) A nezapomeň na domácí zemčátko a přidej krapítek soli a tu cibulku smaž jedině na kuthánku. A jest hotovo :-) ... Recept sice není tradiční a místní, ale to by nám Magdalena Dobromila jistě odpustila, když jsme použili ty nejvybranější lahůdky z našeho regionu. Náš výsledek viz foto :-)

 

Ingredience (cca 4 porce):

 

Postup:

Osmaž v hrnci na olivovém oleji najemno nakrájenou cibuli. Poté přidej na kostičky nakrájenou očištěnou červenou řepu a bramboru. Krátce orestuj. Vše poté zalij zeleninovým vývarem (nebo zeleninovým bio bujónem) a nech na středním plameni lehce probublávat alespoň 30 minut. Když máš vše uvařené doměkka, použij tyčový mixér a vše rozmixuj (nebo lze vše nalít do výkonného mixéru. Když budeš chtít mít polévku opravdu jemnou, můžeš ji přepasírovat přes jemné sítko. Do polévky poté na závěr přidej polévkovou lžíci umeooctu (nebo octu či balzamica) a dochuť bylinkovou solí (lze použít i koření s tymiánem). Na závěr polévku ozdob lžící jemného ovčího jogurtu a posyp kozoovčím sýrem. Lze ozdobit snítkou tymiánu.

 

Dobrou chuť!

 

 

Autor: 
E-liska
Hodnocení: 
Průměr: 5 (2 x hlasováno)