RECEPT: Uzený tempeh s křenovou omáčkou (sezónně-lokální)

Publikováno: 
9.6.2017
Rubrika: 

 

 

Uzený tempeh s křenovou omáčkou a bramborovo-jáhlovou kaší. Inspirace pro velmi rychlý oběd nebo vyváženou večeři. Výborná sezónní záležitost! ....... A když nebudeš mít "lokální" suroviny, vraz tam i cizokrajné ;-) A nezapomeň na domácí zemčátko a přidej krapítek soli a tu cibulku smaž jedině na kuthánku. A jest hotovo :-)​ ... Recept sice není tradiční a místní, ale to by nám Magdalena Dobromila jistě odpustila, když jsme použili ty nejvybranější lahůdky z našeho regionu. Náš výsledek viz foto :-)

 

Ingredience (cca 3 porce):

1 ks křen
1 balení uzeného tempehu
1 celá rostlinná smetana
1,5 hrnku jáhlů
4 ks středních brambor
pažitka
pickles
sůl dle chuti
voda

 

Postup:

Uvař dohromady brambory s jáhlami a poté je rozmixuj na kaši, kterou dozdob pažitkou. Mezitím si nakrájej tempeh, který poté stačí jen ohřát v mikrovlnné troubě nebo na pánvičce. Omáčku uvař tak, že do rostlinné smetany přidej dle chuti nastrouhaný křen a osol. Na talíři jídlo dozdob například tzv. pickles (mléčně kvašená zelenina) nebo jinou sezónní zeleninou.

 

Dobrou chuť!

 

Autor: 
E-liska
Hodnocení: 
Průměr: 5 (1 x hlasováno)