RECEPT: Zelený kuskus s lebedou (sezónně-lokální)

Publikováno: 
10.5.2017
Rubrika: 

 

 

Zelený kuskus s lebedou. Inspirace pro velmi rychlý jarní oběd. Výborná sezónní záležitost! ....... A když nebudeš mít "lokální" suroviny, vraz tam i cizokrajné ;-) A nezapomeň na domácí zemčátko a přidej krapítek soli a tu cibulku smaž jedině na kuthánku. A jest hotovo :-)​ ... Recept sice není tradiční a místní, ale to by nám Magdalena Dobromila jistě odpustila, když jsme použili ty nejvybranější lahůdky z našeho regionu. Náš výsledek viz foto :-)

 

Ingredience (cca 2 porce):

Posyp: slunečnicová a konopná semínka nebo tvrdý sýr

 

Postup:

Připrav kuskus tak, že jej přelej vroucí vodou a nechej jej nabobtnat. Potom podus chvíli v hrnci nakrájenou lebedu, načež přidej 5 lžic sójové smetany a zamíchej. Vše vylej do mixéru, přidej slunečnicová semínka, lžíci oleje, sůl a "Jarní nádivku". Pomixuj a poté vlij omáčku na připravený kuskus. Posyp semínky nebo tvrdým sýrem. Talíř lze ozdobit sezónní zeleninovou oblohou ze salátů a jarní ředkvičky.

 

Dobrou chuť!

 

Autor: 
E-liska
Hodnocení: 
Průměr: 5 (1 x hlasováno)